RCA Ford

Stim cat de important este autoturismul tau Ford pentru tine! Si mai stim ca este obligatoriu ca, atunci cand circuli pe drumurile publice, sa detii o asigurare de raspundere civila auto (RCA) valabila. De aceea, o intreaga echipa de specilisti lucreaza zilnic ca tu sa beneficiezi, 24/7, de cele mai bune preturi si de cele mai bune servicii. Simplu, Sigur si Rapid!

Pentru ca esti un pasionat al marcii Ford, am cautat pentru tine cateva informatii care, speram, ti se vor parea interesante.

 

ford logoFord Motor Company este o corporatie multinationala americana situata pe locul trei in lume la productia de automobile. In 2006, s-a clasat pe locul doi in SUA la productia de automobile cu o cota de 17.5% in spatele General Motors care a avut 24.6% cota dar inaintea companiei Toyota 15.4% si a companiei DaimlerChrysler14.4%. Ford s-a clasat de asemenea pe locul sapte in topul celor mai mari companii din SUA cu venituri de aproximativ US$ 160.1 miliarde. in 2006, Ford a produs aproximativ 6.6 milioane de automobile si a avut 280.000 de angajati in aproximativ 100 de fabrici si alte facilitati din intreaga lume. Având sediul in Deaborn,Michigan, o suburbie a orasului Detroit, producatorul de automobile a fost fondat de catre Henry Ford in anul 1903.

De-a lungul timpului Ford a inglobat multe alte firme cum ar fi Lincoln si Mercury in SUA, Jaguar si Land Rover in Marea Britanie sau Volvo in Suedia. Ford detine de asemenea si 30% din Mazda. Ford a fost tot timpul in top zece cele mai mari companii din lume in functie de venituri iar in anul 1999 a fost printre cele mai profitabile companii din lume, si al doilea cel mai mare producator de automobile din lume. Ford a introdus diferite metode de producere in masa a automobilelor si managementul in masa a unei forte de munca industriale, in special productia pe banda rulanta a automobilelor. Combinatia lui Henry Ford de fabrici eficiente, muncitori bine platiti si preturi mici a revolutionat lumea automobilelor iar acest proces a fost cunoscut sub numele de "Fordism".Ford s-a lansat intr-o fabrica modificata in 1903 cu 28.000 de dolari de la doisprezece investitori, in special de la John Francis Dodge si Horace Elgin Dodge care mai târziu au fondat "Compania de automobile a fratilor Dodge". in timpul anilor de pionierat, compania a produs numai cateva bucati deFord T Model pe zi intr-o fabrica pe Bulevardul Mack din Detroit, Michigan. 

ford model a

Grupuri de câte doi-trei oameni munceau la fiecare automobil, de la componente pâna la comenzile de la alte companii. Henry Ford a avut 40 de ani când a infiintat compania Ford, care va avea sa devina una dintre cele mai mari si mai profitabile companii din lume, de asemenea fiind si printre putinele companii care au supravietuit Marii Depresiuni.Ford este cea mai mare companie din lume apartinând unei singure familii, fiind in managementul familiei Ford de mai bine de 100 de ani.