RCA Hyundai

Stim cat de important este autoturismul tau Hyundai pentru tine! Si mai stim ca este obligatoriu ca, atunci cand circuli pe drumurile publice, sa detii o asigurare de raspundere civila auto (RCA) valabila. De aceea, o intreaga echipa de specilisti lucreaza zilnic ca tu sa beneficiezi, 24/7, de cele mai bune preturi si de cele mai bune servicii. Simplu, Sigur si Rapid!

Pentru ca esti un pasionat al marcii Hyundai, am cautat pentru tine cateva informatii care, speram, ti se vor parea interesante.

 

hyundai logoHyundai Motor Company este un fabricant de automobile din Coreea de Sud. Fondat in 1967, Hyundai este cel mai mare producator corean de automobile. in ultimii ani, Hyundai a devenit sponsorul principal al "2002 FIFA World cup Korea Japan" si sponsor oficial al "2006 FIFA Worldcup Germany". Hyundai are in jur de 50.000 de angajati si venituri anuale peste 20 miliarde de USD.

Primul model de masini, Hyundai Cortina, a fost produs in 1968 in parteneriat cu Ford. 
Primul model de productie proprie, Hyundai Pony, a fost realizat dupa designul lui Giorgio Giugiaro de la ItalDesign si avea la baza tehnologia japoneza Mitsubishi. In urmatorii ani au inceput si exporturile spre Ecuador si tarile Benelux.

In 1986, Hyundai a intrat pe piata Statelor Unite cu modelul Excel, care, datorita accesibilitatii,  in scurt timp a obtinut premiul pentru „Cel mai bun produs nr. 10” acordat de revista Fortune. 

hyundai accent


In 1988, a inceput productia modelului de mici dimensiuni Hyundai Sonata, dotat cu un motor de productie proprie Hyundai.

Pe piata europeana, marca Hyundai a aparut pentru prima data in toamna anului 1990 prin modelul Lantra, care in doar cinci ani a fost reconceputa pentru a lansa a doua generatie a acestui model.

In 1992, opinia publica, pentru prima data si-a facut o inchipuire despre viitorul marcii Hyundai datorita prezentarii primului concept car HCD-I, care a pus bazele traditiei de productie a automobilelor original conceptuale, inclusiv a seriei HCD.

In aprilie 2000, a avut loc premiera familiei coreene Hyundai Elantra in a treia generatie.

Hyunda Motor Company si DaimlerChrysler AG au fondat o intreprindere mixta pentru producerea automobilelor comerciale, care va purta numele de Daimler Hyundai Truck Corporation. Din 2004, aceasta companie produce motoare pentru Mercedes-Benz 900.